Dieper ontwaken – vorige week is de lente begonnen en op dat moment was ik in Baarlo, in kasteel de Berckt, voor het geven van de Retreat. De lentedag begon met het thema het zielsbesluit omarmen en de invloed van de mind.

De lente is de aankondiging van nieuwe kansen en plannen die tot bloei mogen komen. Zo is het ook met het zielsbesluit. Iets hogers van mij (mijn ziel) heeft besloten om op hier aarde op een bepaalde plaats, onder bepaalde omstandigheden geboren te worden. De eerste twintig jaar van mijn leven was ik me hier absoluut niet van bewust en heb ik vaak geworsteld om een pad te lopen dat begaanbaar was. Door vele intense ervaringen ben ik gegaan om uiteindelijk een plaats in het leven in te nemen. Ik bereikte de leeftijd van volwassenheid en dat zou de ommekeer zijn – een tijd van leven zoals ik het wilde diende zich aan. Niet meer thuiswonend, dus de eigen regie hebben over mijn zelfstandigheid en vormgeving aan het leven.

In die tijd dacht ik dat ik het wist; de weg die ik moest gaan, wie ik was en wat ik moest gaan manifesteren. De volgende twintig jaar van mijn leven heb ik dat volgehouden en geloofde er heilig in dat dit mijn diepste missie was. Ik kende vele successen, mooie carrière en een fijn gezin. Dit was hét leven, was mijn overtuiging.

Ik zit nu midden in de derde periode van twintig jaar en zo rond het begin van de nieuwe lente besef ik mij dat er toch veel kan veranderen. Jaren geleden ben ik als het ware terug naar af gestuurd. Eerdere gedachten en overtuigingen klopten niet meer, het bleken illusies te zijn en er was maar één ding wat ik te doen had. Terug naar mijn eerste begin, voorbij alle illusies en terug naar de werkelijke zin en betekenis van mijn bestaan. Dat was wederom, net als mijn eerste twintig jaar, een intense weg.

Het gebeurde in een begeleide ademsessie waarin ik mijn geboorte opnieuw beleefde. Ik had er al veel over gelezen, maar nu beleefde ik misschien wel het allerbelangrijkste moment: ik ging terug om alsnog mijn levensdoel op te pakken. Tijdens deze ervaring werd me helder dat alles wat ik tot nu toe had geleefd nog niet compleet was en gedeeltelijke gebaseerd was op illusies. Nu was de tijd gekomen dat mijn werkelijke levenspad zich mocht gaan ontvouwen. Dit kon alleen maar omdat ik ervoor openstond. Ik besefte me dat ik los moest komen van mijn mind die me vasthield in gedachten, patronen en overtuigingen (illusies). Ik kon niet meer anders dan in overgave gaan voor het ontvangen van de boodschap die voor me klaar lag. Voor mij was het een goddelijke ervaring, want het ging zoveel verder dan ik ooit had kunnen vermoeden en bedenken.

Niet dat alles daarna soepel is gegaan, op sommige gebieden juist minder, maar het is allemaal echter geworden. Het klopt, ook voor die delen waarin ik nog evenwicht en balans mag creëren. Ik ben vanaf dat moment bewuster gaan leven en realiseer me weer op dagen als deze, het begin van de lente, dat alles begint bij het begin: het zielsbesluit. Daar waar je levensdoel ligt opgeslagen en van waaruit zich mag ontvouwen wie je werkelijk bent en wat je hier op aarde mag manifesteren.

In deze periode van twintig jaar leg ik een stevige basis voor de volgende perioden van twintig jaar, maar nu niet meer gebouwd op illusies. Daarom kon ik in deze periode samen met Jacquelien besluiten om een geheel eigen weg te gaan en kon Breathfulness tot ons komen. Ook zo’n bijzondere ervaring die bevestigt dat als je je werkelijk durft open te stellen voor je zielsbesluit, zich zal gaan aandienen wat jij vanuit je essentie te doen hebt.

Daarom zijn deze lentedagen voor mij verfrissend en maken ze me blij. Ze herinneren mij eraan dat de tijd van dieper ontwaken aangebroken is. De tijd dat er vernieuwingen mogen plaatsvinden en alles waar je vanuit je essentie al aan begonnen bent verder vorm mag krijgen. Dus als je onrust in jezelf voelt of je mist vervulling in je leven is dat een uitnodiging tot dieper ontwaken.

0 Shares