Wat laat je zien?

In de afgelopen maanden werd ik mede door Jacquelien nog bewuster gemaakt van wat ik werkelijk wil doen, waar ik werkelijk voor wil staan. Het paste bij de herfst/winter om meer naar binnen te keren en dat heb ik dan ook gedaan. Er is meer bewustwording en kracht gekomen

Vanuit de laag van de persoonlijkheid (mind, ego) ligt de focus meer het behalen van snel resultaat, snel succes – de quick fix. Je bent dan gericht op de buitenwereld. Je laat dan wat je voelt en doet afhangen van de reactie van de buitenwereld. Dat is ook zo zichtbaar op social media; welk deel van jezelf laat je zien en hoe profileer je jezelf? Het lijkt schijnbaar goed te gaan, maar is dat werkelijk zo? Welke verwonding maskeer je door een vertekend zelfbeeld te laten zien? Is het wel nodig dat je je op dat moment laat zien aan de buitenwereld, of moet je misschien de tijd nemen voor je binnenwereld?

Als je steeds meer bij jezelf kunt blijven, verbonden bent met je essentie, kun je niet anders dan verder je pad vervolgen op de weg naar authentiek leven. Ook al zijn misschien anderen, maar ook omgevingsfactoren en misschien financiële redenen en impulsen aanwezig om toch weer maar te kiezen voor een quick fix, diep van binnen voel je dat je niet anders meer kunt.

Social media

Bij authentiek leven is het niet primair de buitenwereld die bepaalt wat je van jezelf laat zien. Dan ben je niet op soc media vanuit je persoonlijkheid, maar juist vanuit echtheid en kun je jezelf loskoppelen van het aantal likes, etc. De reden dat je dan op soc media bent is niet (meer) vanuit gezien en gehoord willen worden vanuit (oude) kindpijn en verwondingen of behoeften, maar je doet het om anderen authentiek te inspireren. Je laat dan los wat de ander ermee doet, je deelt het als een uitnodiging.

Steeds meer mensen ervaren het verschil, ze voelen het in hun energieniveau. Indien iets niet vanuit echtheid, niet authentiek gedeeld wordt op social media, is dat voelbaar. Daarom is social media vaak een energielek. Mensen worden er niet vrolijker van, ze voelen dat er verschil is tussen wat zichtbaar is en wat de werkelijkheid is.

Authenticiteit

Terwijl de momenten dat ze ervaren en voelen dat er wel iets authentieks gedeeld wordt, het ze inspireert en energie geeft. De glimlach (of traan) is dan aanwezig, terwijl je op social media bent.

Als de verandering naar authentiek delen op social media zou plaatsvinden, kan dat werkelijk een mooie ontmoetingsplaats worden. De wereld, die in afstand ver weg is, weer dichtbij brengen. Dan is het fijn dat de digitale wereld helpt om elkaar te ontmoeten, want dat is een ieder zoals die werkelijk is. Ik geloof erin dat er een keer een vorm van social media ontstaat waarin dit gerealiseerd wordt, ook omdat de digitale wereld als aanvulling op de fysieke ontmoetingen met elkaar nu eenmaal een onderdeel van de wereld zoals deze nu is en ook daarin de verandering naar authentiek leven zichtbaar zal worden.

0 Shares