Niet meer terug naar het oude-normaal! 2021 wordt het jaar van authentiek normaal!!

Een maandagmorgen in het oude normaal:

  • slechter geslapen omdat de ‘week-stress’ voor de deur staat.
  • geen tijd om te ontbijten, omdat het al veel moeite kost om op tijd uit bed te komen.
  • dan eindelijk op weg, gestart met de ratrace van alles wat deze week weer gedaan moet worden.
  •  en vooruitkijkend naar komend weekend, ook al is dat pas over 5 (!!) dagen.

Herkenbaar?

Gelukkig kwam er een ‘nieuw’ normaal…

Geen filestress meer en hollen naar het werk. Maar wel nieuwe gezinsstress, zoals thuiswerkplek in privé, gezinsleden continue om je heen, die ook verwachtingen van je hebben nu je thuis bent. Je nieuwe functie als gezinsregelaar, omdat het onderwijs de nieuwe vorm van online onderwijs ontdekt heeft, waardoor je taken moet doen die voorheen op en door de school gedaan werden.

De uitnodiging van mij naar mannen van nu: sta op, kies voor het pad van heling en bevrijding en wordt de nieuwe man die ruimte geeft aan de nieuwe vrouw! Niet dat het altijd makkelijk is, maar het is een keuze! Eenmaal ja-zeggen tegen een dieper verlangen dat ook in jou leeft – je leven te leven zoals het werkelijk bedoeld is – zorgt ervoor dat je niet meer terug wilt en kunt!

Het grootste cadeau dat je aan jezelf en de ander kunt geven is jezelf worden en zijn, ook jij bent het waard om je leven te (be)leven zoals het werkelijk bedoeld is.

Multi tasken

Het kost je veel hoofdbrekens. De nieuwe stress en het gevoel van opgesloten zitten, zowel fysiek als gevoelsmatig, want ff ontladen door ontspanning is er niet meer bij. Niet meer een uitgebreid bioscoop avondje, diner in sfeervol restaurant by candlelight, ff ‘afreageren’ op je ploeggenoten bij het sporten, of als toeschouwer bij het sporten je mening ‘uitschreeuwen’ en de spelers hartstochtelijk toezingen. Geen schouderklopje meer, omdat de 1,5m maatregel dan overtreden wordt. Geen knuffel meer, omdat er angst is voor contact. Het voordeel is wel dat er geen collega’s meer aan je bureau staan te zeuren, maar daardoor is er ook geen contact meer met je collega’s om je werkstress ‘af te reageren’, doordat het kantoor verlaten is en vervangen is door een zoom-beeldscherm.

Herkenbaar? Het nieuwe normaal. Echter, het blikt de weg te zijn naar de andere kant van het oude normaal. En herken je daardoor ook de wens om terug te gaan naar het oude normaal?

Of mogen we naar een werkelijk ander normaal, een authentiek normaal?

Op weg naar authentiek normaal, een normaal waarin we van het hoofd (angst) naar het hart (authentiek) bewustzijn zijn gaan leven. 2021 het jaar van echtheid, authentiek zijn en het leven vanuit innerlijke vrijheid en innerlijke rijkdom ten volle beleven!

Om straks in 2021 terug te kijken naar het jaar 2020 en dat jaar te zien als een jaar van leren omgaan met angst. Een jaar van jezelf gereed maken om belangrijke keuzes te maken (wel of niet vaccineren, etc.). Een jaar van koude door de 1,5m maatregel en sociale isolatie, waardoor je ruimte kreeg om je eigen vuur op te warmen en je te verbinden met jezelf, met je warme, liefdevolle hart.

Om terugkijkend op 2020 te zien dat het allemaal niet voor niets is geweest. Dat het enorme kansen heeft gegeven om de waarheid van het leven te ontdekken. Door jezelf breed te hebben georiënteerd en te laten informeren kon je ontdekken wat wel klopte en wat niet klopte. Dat het een jaar is geweest met dé uitdaging om je eigen waarheid te ontdekken én daarvoor te gaan staan.

Om terugkijkend op 2020 te zien dat de dualiteit in veel facetten enorm zichtbaar is geworden. Dat het besef van de tegenstelling tussen donker en licht nodig was om datgene wat nog in het donker stond alsnog in het licht te zetten.

Daardoor was 2020 een heel intensief jaar en toch een jaar om dankbaar te zijn naar alles en iedereen die je deze groeikansen heeft gegeven. Blij dat je nu in 2021 vanuit je hart leeft, vanuit je hart verbindt en vanuit je hart communiceert. Dat het leven in 2021 met jou daarin als een lichtend voorbeeld, een inspiratiebron, werkelijk een samen-leven is geworden vanuit gelijkwaardigheid en volwaardigheid.

Hoever ben jij al om de overgang naar 2021 te maken? Om je leven vorm te geven van je hartsbewustzijn?

Het hartsbewustzijn wil niet zeggen dat ‘het hoofd’ er niet meer is. Juist wel, maar nu in een andere rol. Waar voorheen het hoofd aan het hoofdeinde van de tafel zat, leiding en structuur bepalend was, is er nu de erkenning en gerichtheid op het hart, dat zich altijd in het midden van de tafel bevond, waar bezieling en beleving de regie voeren. Het hoofd is dienend aan het hart geworden. De structuren (het hoofd) zijn de veilige en tegelijk flexibele bedding geworden waardoor het hart zich helemaal kan openen en niet langer gesloten is vanuit angst om gekwetst te worden.

Zoals het spreekwoord in 2021 luidt: al is het hoofd nog zo snel, het hart achterhaalt het wel.

Het is de tijd waarin het hoofd en hart samengesmolten zijn. Het is niet langer het een of het ander. Het werkt nu samen. Het hart laat zich horen, zodat het hoofd vanuit bezieling vormgeeft aan het leven.

Daarom kijk ik uit naar 2021, het jaar van het authentieke normaal!

0 Shares