Quick fix of duurzaam?

De overgang van vervuilende energie naar groene energie is geen quick fix
De overgang van wilskracht naar vrij stromende levensenergie is ook geen quick fix

Daar ben ik inmiddels achter. Als snelle denker en doener heb ik vooral het afgelopen jaar geleerd om geduld te hebben. Ik neem nu uit liefde voor mezelf de tijd die ik nodig heb, luister zeker naar aanmoedigingen als het sneller mag, maar mijn streven is om het niet meer te forceren. Alleen nog duurzaam gaan voor het verder vrijmaken van mijn blokkades, zodat ik mijn levensenergie nog krachtiger en voller voel stromen.

Het gaat om een levenshouding, om te ontdekken wat werkelijk kloppend is voor mij.
Onlangs viel het me nog op bij de derde avond van de cyclus van hooggevoeligheid die we op dit moment geven. Tijdens de eerste avond werd er frequent gevraagd om snelle oplossingen om beter om te kunnen gaan met alle prikkels. Met de lasten die hooggevoelig zijn ook met zich meebrengt, zoals verlies van energie, etc. Ook in het begin van de tweede avond gebeurde dat nog regelmatig. Maar beide keren hielden we vast aan ons vertrouwen op een duurzame uitkomst. En nu op de derde avond konden de deelnemers mooie veranderingen in zichzelf zien die op een heel natuurlijke wijze tot stand waren gekomen en voelen als een innerlijke verandering in plaats van alleen een mentale shift.

Bewustwording – waarnemen – ervaren – integratie

Hoewel we alles tegenwoordig heel snel willen, zit de echte oplossing niet meer in snelheid, want de valkuil is dat het een trucje wordt en in momenten van stress gaat het hoofd (wilskracht, oude overtuigingen en daaraan gekoppelde patronen) het daarna toch weer overnemen.

Onze weg is de weg van bewustwording, eerst ervaren van wat er gebeurt– zoals onder andere het ‘spel’ tussen de interne criticus en de waarnemer- wat het met je doet en hoe je lichaam reageert (spanning, energieverlies, pijn, etc.). Dan kun je vanuit bewustwording en waarneming andere keuzes gaan maken en kun je duurzame integratie realiseren. Dan heb je duurzaam succes.

Heerlijk toch om tijd te kunnen nemen voor processen waar je in belandt? Ik vind het fijn dat de voet van het gaspedaal gehaald is, terwijl er ook niet op de rem getrapt wordt. Het gaat zoals het werkelijk mag gaan en bedoeld is!

0 Shares