Zijn mannen trager dan vrouwen?

Nu ga ik met de billen bloot 😅, maar voor mij was dit zeker waar op het gebied van bewustwording en zelfontwikkeling. Ik heb een aantal jaren ‘achter’ Jacquelien gelopen. Zij was al eerder het pad van persoonlijke groei en zelfontwikkeling opgegaan. Tot ik een paar jaar later besloot dat ik op het gebied van bewustwording, lichaamswerk en zielsbevrijding niet langer vast wilde blijven zitten in beperkende overtuigingen uit angst om onderstaande te verliezen:

  • status, waardoor de valkuil dat ik afhankelijk blijf van de buitenwereld in stand bleef.
  • leiding, waardoor de valkuil dat ik niemand naast me of boven me dulde in stand bleef
  • macht, waardoor de valkuil van autoritair gedrag in stand bleef.
  • controle, waardoor de valkuil van wantrouwen in stand bleef.
  • identiteit, waardoor de valkuil van een vals zelfbeeld in stand bleef.

Is dit voor jou herkenbaar? n het coachen van mannen kom ik dit regelmatig tegen en neem ze dan graag mee naar de bewustwording die ik zelf ervaren heb, namelijk dat bovenstaande in een ander perspectief komt te staan als je in je eigen spiegel gaat kijken.

Status, leiding, macht, controle en identiteit gaat niet verloren, maar er treedt een verschuiving op:

  • status verandert naar volwaardigheid en innerlijke rijkdom.
  • Leiding verandert naar gelijkwaardigheid.
  • Macht verandert naar dienend en inspirerend.
  • controle verandert naar vertrouwen.
  • identiteit verandert naar authenticiteit.

Wat vroeger vrijheid, veiligheid en voldoening leek te geven heb ik ontmaskerd door het besluit te nemen om te gaan leven vanuit wie ik in essentie ben, werkelijk doen waarvoor ik geboren ben. Naar binnen keren om vreugde en vervulling te ervaren en te kiezen voor een bezield, liefdevol en hartverwarmend leven.

De uitnodiging van mij naar mannen van nu: sta op, kies voor het pad van heling en bevrijding en wordt de nieuwe man die ruimte geeft aan de nieuwe vrouw! Niet dat het altijd makkelijk is, maar het is een keuze! Eenmaal ja-zeggen tegen een dieper verlangen dat ook in jou leeft – je leven te leven zoals het werkelijk bedoeld is – zorgt ervoor dat je niet meer terug wilt en kunt!

Het grootste cadeau dat je aan jezelf en de ander kunt geven is jezelf worden en zijn, ook jij bent het waard om je leven te (be)leven zoals het werkelijk bedoeld is.

0 Shares